Giraffe koffiebonen Radiophare 350 gram
Giraffe koffiebonen Radiophare 350 gram.
Radiophare Indonesië
kruidig, steranijs, zoethout
In deze Indonesische kruidige romige koffie met sinaasappel-accent proef je het bijzondere samenspel van een micro-terroir (klimaat, bodemsamenstelling) en de hand van de boeren. Deze uitzonderlijke koffie is een feest van geuren met steranijs, chocolade en zoethout.
Meer over deze koffie
Deze mix van Typica, Line S en Catimor komt uit het Bandoeng gebied in het Sunda terroir in het westen van Java. De Soendanezen zijn cultureel gezien heel anders dan de Javanen, ze hechten veel waarde aan de relatie die ze hebben met de natuur. Deze Radiophare koffie wordt uitsluitend geproduceerd in de schaduw van bomen die essentiële olie produceren, denk aan dennen, eucalyptus, avocado’s en koraalbomen.
De Vereenigde Oostindische Compagnie ligt ten grondslag aan de koffieplantages in Indonesië. Deze oorspronkelijke plantages in de bergen van Sunda zijn herontdekt en hebben een bijna 100 jaar oude Typica-variëteit groeien. Een groot deel van deze koffieplanten groeit onder dennen- en eucalyptusbomen. In de schaduw rijpen de bessen langzaam. Dit zorgt voor bonen met veel karakter die zich onderscheiden door een kruidige en romige stijl met chocolade en zoethout in de neus.
Deze koffie laat proeven hoe bijzonder mooi Indonesische koffie kan zijn. Schuif al je vooroordelen terzijde over muf en aards. Mede door de droging op Afrikaanse droogbedden is dit een prachtige complexe koffie met een zoet romig toneel waarin aroma’s als steranijs, zoethout en chocolade voor het voetlicht worden gebracht.
Ons recept voor Radiophare
Dubbele espresso:
- 19 gram gemalen koffie in filterbakje
- 38 gram gezette koffie uit in koffiekopje
- 25-30 seconden doorlooptijd
Dit recept is onze suggestie en die is niet heilig. Heb jij een afwijkend recept? Deel dit met ons via info@giraffecoffee.com
Details
- Land: Indonesië
- Regio: Java, Sunda
- Coöperatief: Radiophare
- Oogst: 2018
- Variëteit: Catimor, Line S, Typica
- Hoogte: 1200-1500 meter
- Verwerkingsproces: gewassen
- Smaakprofiel: kruidig, steranijs, zoethout
- Body: hoog
- Branding: espresso