Recepten van de Vrijmipro

Tijdens onze Vrijmipro's is er steeds keuze uit 2 wekelijks wisselende cocktails. Heb je er wel eens eentje bijgewoond en zo'n heerlijke cocktail geproefd en wil je die thuis eens 'dunnetjes overdoen'?

Hieronder vind je enkele recepten:


- Manu Chau: 1 deel vodka, 1 deel Passoa, 1 deel Creme de Bananes, 1 deel Amaretto, 1 deel ananassap, 1 deel sinaasappelsap. Alle delen toevoegen in een met ijs gevulde Boston- of cocktailshaker. Zo'n 20 seconden goed hard shaken en uitschenken in een glas naar keuze, ook gevuld met diverse ijsklonten. Naar keuze partje limoen of ananasblad toevoegen. 1 deel is is 20ml


- French Martini: 30ml Grey Goose vodka, 15ml Chambord likeur, 50ml ananassap. Vul een Boston- of cocktailshaker met ijs en voeg de ingrediënten toe. 20 seconden hard shaken en uitschenken in een voorgekoeld cocktailglas. Garneren met framboosje of zest van citroen.


- Alambama Slammer: 30ml Amaretto, 30ml Southern Comfort, 20ml gin, 25 ml sinaasappelsap, naar keuze scheutje Grenadine. Vul een Boston- of cocktailshaker met ijs en voeg de ingrediënten toe. 20 seconden hard shaken en uitschenken in een met ijs gevuld laag glas. Garneren met schijf sinaasappel en kersje in het midden.


- Bombay Bramble: 40ml Bombay Sapphire gin, 15 ml Triple sec of Cointreau sap van vers geperste limoen, 15 ml Chambord. Vul een Boston- of cocktailshaker met ijs en voeg de gin, Triple sec en limoensap toe. 20 seconden hard shaken en uitschenken in een crushed ijs gevuld glas. Ter garnering een braam en partje limoen. Als laatste de Chambord eroverheen gieten, zodat die er 'doorheen bloedt'.


- Breakfast Martini:50ml vodka, 15ml witte vermouth, 2 barspoons orange marmelade. Voed de ingrediënten in een shaker en 20 seconden hard shaken. Uitschenken in een voorgekoeld martinicocktailglas. Garneren met sinaasappelzest.


- Frozen Strawberry Daiquiri: 30 ml witte of gold rum, 15 ml Triple sec of Cointreau, sap van vers geperste limoen, 20ml de Kuyper Wild Strawberry likeur, 6 aardbeien. In een blender ingrediënten met crushed ijs toevoegen en op hoge snelheid 30 seconden blenden. Uitschenken in longdrinkglas en garneren maet aardbei.


- Imperial Margerita: 35ml Tequila reposado, 15ml Triple sec of Cointreau, 25ml Mandarine Napoleon, sap van vers geperste limoen. Een shaker met ijs en ingrediënten vullen en 20 seconden hard shaken.Uitschenken in cocktailglas met partje limoen en mandarijn.


- Velvet Hammer: 30ml koffielikeur, 20ml vodka, 15ml Triple sec of Cointreau, 40ml ongeslagen room.

Vul een shaker met de ingrediënten en 20 seconden hard shaken. In cocktailglas schenken en ter garnering bestrooien met cacaopoeder. Evt wat druppels cacao cocktailbitters.